Składniki:
1 cebula (80g)120g pora
40g oliwy
600g warzyw (np. marchewki, cukinii, pietruszki, dynii, fasolki, botwinki, ziemniak)
1000g wody
2 kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka soli
120g makaronu - przepis na makaron jajeczny tu: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2011/12/farfalle-jajeczne.html
Posiekać cebulkę i pora - poddusić na oliwie (3min).
Dodać pokrojone warzywa, dodać kostki bulionowe, gotować ok. 15min.
Dodać makaron - gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
[makaron robiony w domu lepiej ugotować osobno i dodać do zupy - przepis na makaron tu: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2011/12/farfalle-jajeczne.html ]
Smacznego!
A ta znam i sama czesto robię:D
OdpowiedzUsuńZatem witaj w klubie minestronowców :D
OdpowiedzUsuńAle to fajnie zabrzmiało:) Czuję się wyróżniona:))))
OdpowiedzUsuń:DDD
OdpowiedzUsuń