wtorek, 6 grudnia 2011

Zupa minestrone

Dziś zaserwuję zupkę minestrone z domowym makaronem Farfalle :)






Składniki:

1 cebula (80g)120g pora
40g oliwy
600g warzyw (np. marchewki, cukinii, pietruszki, dynii, fasolki, botwinki, ziemniak)




1000g wody
2 kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka soli


120g makaronu - przepis na makaron jajeczny tu: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2011/12/farfalle-jajeczne.html


Posiekać cebulkę i pora - poddusić na oliwie (3min).

Dodać pokrojone warzywa, dodać kostki bulionowe, gotować ok. 15min.

Dodać makaron - gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu 
[makaron robiony w domu lepiej ugotować osobno i dodać do zupy - przepis na makaron tu: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2011/12/farfalle-jajeczne.html ]  


Smacznego!



4 komentarze: