Składniki:
- 150g kapusty kiszonej
- 60g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20g oliwy
- 100g białej kapusty
- 60g marchewki
- 700g wody
- 1 kostka bulionowa
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 150g ziemniaków
- 100-150g kiełbasy pokrojonej w talarki
- 1 łyżeczka majeranku
Cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na oliwie (3min).
Dodać okrojoną marchewkę, białą kapustę, kostkę, przyprawy i przecier – gotować 10min.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki – gotować 5min.
Dodać posiekaną kapustę kiszoną i podsmażoną kiełbasę – gotować 20min.
Dodać majeranek, ewentualnie doprawić do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz