piątek, 16 grudnia 2011

Barszcz czerwony ze smażonych buraków

Specjalnie dla moich Robaczków, przepis na barszcz czerwony ze smażonych buraków. Jest naprawdę pyszny! 





Składniki: (na 4 porcje - ja z reguły robię większą ilość)
  • 3 buraki
  • 1 ziemniak
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki octu balsamico
  • 800g bulionu warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz, sos worcester


Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę.

Szalotki i czosnek posiekać.

Warzywa dusić na maśle ok. 5 min.

Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min.

Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester.



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz