Składniki:
- 1 rulon mrożonego ciasta krucho-drożdżowego (przepis tu - z podanych składników wychodzi ok. 5-6 rulonów)
- 50g cebuli
- 60g marchewki
- 30g oliwy
- 300g mięsa mielonego
- 35g wina białego
- 150g pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 porcji sosu beszamelowego (przepis tu)
Z ciasta wykroić krążki, włożyć do formy do mufinek.
Cebulkę posiekać, marchewkę zetrzeć - poddusić na oliwie (5min).
Dodać mięs mielone - dusić 8 min.
Dolać wino - dusić 5 min.
Dodać pomidory i przyprawy - dusić 18 min.
Masę mięsną przełożyć do formy.
Wykonać sos beszamelowy, zalać babeczki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 30min.
Smacznego!
Fajne, do piwka zamiast chipsów chyba będą pasowały :)
OdpowiedzUsuńOooo do piwka jak najbardziej :))))))))))))
Usuń