Składniki:
- 60g cebuli
- 20g oliwy
- 1 duży ogórek
- 2-3 liście sałaty
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki vegety
- szczypta pieprzu
- 1 serek topiony
- 1000g wody
- 2 łyżki mączki ryżowej
- 100g gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka koperku
Cebulę posiekać, poddusić na oliwie (3min).
Dodać pokrojonego ogórka, sałatę, kostkę, przyprawy, serek i wodę - gotować 12 min. (dla lepszego aromatu można ugotować w temperaturze 90C - wodę zastąpić wodą mineralną).
Dodać mączkę, jogurt, koperek, pietruszkę - zmiksować; gotować 1 min.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz