środa, 21 grudnia 2011

Smażone ziemniaczki w mundurkach z sosem morelowym

Dziś nieco inna odmiana 'frytek' - ziemniaczki w mundurkach smażone na głębokim oleju. Idealnie pasują do panierowanej piersi z kurczaka w sosie morelowym :)











Składniki:

  • ziemniaki
  • olej
  • przyprawa do ziemniaków lub vegeta
sos morelowy:
przepis tu


Ziemniaki dokładnie umyć (wyszorować szczoteczką). Osuszyć:



 Następnie pokroić w ćwiartki:



Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju do zarumienienia:


Posypać przyprawą do ziemniaczków.

U mnie dzisiaj zostały podane z panierowanym filetem z kurczaka z sosem morelowym:


Smacznego!

2 komentarze:

  1. ale dużo tych ziemniakow na tym talerzu pewnie popękaliście z przejedzenia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No cóż...nie samymi ziemniakami człowiek żyje :)

      Usuń