- podudzia kurczaka
- przyprawa uniwersalna
- papryka słodka w proszku
- pieprz
- oliwa
sos brzoskwiniowy
- 300g brzoskwiń z puszki (bez zalewy)
- 60g masła
- 2 łyżki łagodnej musztardy (np. Kremskiej lub Jerozolimskiej)
kopytka
przepis tu
Podudzia ułożyć w naczyniu żaroodporny, posypać przyprawami:
Upiec w piekarniku w temperaturze 200C (termoobieg ok.30min.)
Sos brzoskwiniowy:
Rozpuścić masło, dodać pozostałe składniki - zagotować.
Zmiksować.
Smacznego!
Sosik wygląda bardzo zachęcająco...
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze nigdy kopytek na słodko.
OdpowiedzUsuńAngie
OdpowiedzUsuńi tak smakuje :)
monami
OdpowiedzUsuńten sos wcale nie jest na słodko - ma słodkawy posmak, ale nie jest to typowy słodki sos :) Z kopytkami i kurczakiem wyśmienity :)