Składniki:
- 60g cebuli
- 20g oliwy
- 1 marchewka
- 200g fasolki szparagowej mrożonej
- 50g kukurydzy z puszki
- 50g groszku z puszki
- 200g jogurtu naturalnego (własnej roboty - przepis tu)
- 800g wody
- 1 kostka warzywna
- 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
Cebulę drobno posiekać, poddusic na oliwie (2 min).
Dodać startą marchewkę, dusić 1 min.
Dodać pozostałe składniki (oprócz jogurtu), gotować 15min. (w przypadku użycia fasolki świeżej, można skrócić czas gotowania).
Dodać jogurt, zagotować (1min.)
Smacznego!
Wpis bierze udział w akcji: Nie wyrzucam jedzenia!
taka zupka z pewnością przypadłaby mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńmagda k.
OdpowiedzUsuńTo zapraszam na miseczkę :)))