poniedziałek, 2 stycznia 2012

Zupa z fasolki szparagowej





Składniki:

  • 60g cebuli
  • 20g oliwy
  • 1 marchewka
  • 200g fasolki szparagowej mrożonej
  • 50g kukurydzy z puszki
  • 50g groszku z puszki
  • 200g jogurtu naturalnego (własnej roboty - przepis tu)
  • 800g wody
  • 1 kostka warzywna
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Cebulę drobno posiekać, poddusic na oliwie (2 min).

Dodać startą marchewkę, dusić 1 min.

Dodać pozostałe składniki (oprócz jogurtu), gotować 15min. (w przypadku użycia fasolki świeżej, można skrócić czas gotowania).

Dodać jogurt, zagotować (1min.)

Smacznego!

Wpis bierze udział w akcji: Warzywa strączkowe
Wpis bierze udział w akcji: Nie wyrzucam jedzenia!

2 komentarze: