Składniki:
- 50g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20g oliwy
- 1 marchewka
- 150g fasolki szparagowej
- 150g kalafiora
- 50g kukurydzy
- 2 małe ziemniaki
- 1 kostka bulionowa
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- pieprz
- 800g wody
- 100g śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
Cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oliwie.
Dodać pokrojone warzywa, zalać wodą, dodać przyprawy. Gotować 15min.
Dodać śmietanę i 2 łyżki posiekanego koperku - zagotować (11min).
Smacznego!
Poziom trudności: bardzo łatwe
Czas przygotowania: 5 min,
Całkowity czas: 17 min.
Thanks for your lovely comment! This looks good and healthy! Have a great day!
OdpowiedzUsuńKristin xx
You have lovely photos so each comment should be lovely :-))
UsuńThis soup contains fresh vegetables so I hope it is healthy :D
Have a fantastic day!