poniedziałek, 20 lutego 2012

Zupa-krem z pieczarek

Prosta, ekspresowa i bardzo aromatyczna

Składniki:
  • 50g cebuli
  • 30g masła
  • 150g pieczarek
  • 1 kostka bulionowa
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 70g śmietany
  • 600g wody
  • 25g mąki
+ grzanki na maśle z bułeczek jogurtowo-mlecznych 

Cebulę posiekać, dodać masło - poddusić.

Dodać pozostałe składniki - rozdrobnić.

Gotować 10min.w temperaturze 90C.

Zmiksować. Podawać z posiekaną natką pietruszki i grzankami.

Smacznego!


Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowywania: 5min.
Całkowity czas: 15min.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię kremową pieczarkową. Twoja wygląda bardzo smacznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Ja uwielbiam pieczarkową, zwłaszcza z grzankami :)

      Usuń