Wspaniała, świeża flądra w czosnku i pietruszce - pyycha!
Składniki:
- świeże flądry
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
- posiekana natka pietruszki (1 łyżka)
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 3/4 łyżeczki pieprzu
- mąka
- olej do smażenia
Rybę wyczyścić, naciąć z obu stron.
Oprószyć mąką z obu stron.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z frytkami i surówką np. z czerwonych buraków.
Smacznego!
Hmm apetyczna;) ale z buraczkami ryby jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńJeśli można: Zapraszam do wzięcia udziału w badaniach magisterskich. Roześlecie do znajomych? 18-30 rok życia + zamieszkiwanie z rodzicami. Please! Dzięki!!! http://www.facebook.com/events/358503757495487/
Przeważnie jem z kapustą kiszoną, ale że buraczki zostały z wczorajszego obiadu, więc nie chciałam, by się zmarnowały - świetnie pasują :)
UsuńNiestety nie łapię się na te ostre kryteria w badaniu, ale może ktoś ze znajomych :)
Fajna marynata-uwielbiamy taką rybkę!
OdpowiedzUsuńDziękuję! Myślę, że połowa sukcesu takiej rybki, to świeża sztuka :))
Usuń