- 300g łopatki
- 120g marchewki
- 100g cebuli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- papier ryżowy
sos czosnkowy:
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku (można dać więcej - ja lubię łagodny)
- 250g jogurtu naturalnego
- 1 serek topiony naturalny
- pieprz
- łyżka koperku
Łopatkę zmielić, dodać posiekaną cebulę, startą marchewkę i przyprawy - wymieszać.
Zamoczyć papier ryżowy, ułożyć 1 dużą łyżkę farszu i zawinąć.
Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym głębokim oleju.
Podawać z sosem czosnkowym:
Majonez wymieszać ze sprasowanym czosnkiem, dodać jogurt, przyprawy i serek - roztopić.
Dodać koperek - wymieszać.
Smacznego!
Wyglada smacznie :) Ciekawe jak smakuje wersja polska.
OdpowiedzUsuńSmakuje dobrze, bo po polsku :)))
Usuń