Składniki:
- biała kapusta
- 250g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 100g ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 cebula
- oliwa
- 2 marchewki
- 200g pieczarek
- 1 łyżeczka przyprawy do mięs
- 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 kostka rosołowa
- 1 liść laurowy
sos pomidorowy:
Przepis tu
Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać startą marchewkę i pieczarki- poddusić.
Wymieszać warzywa z kaszą i zmielonym mięsem - doprawić.
Kapustę sparzyć - zdjąć 8 dużych liści.
Ułożyć ciasno w szybkowarze, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i liść laurowy.
Gotować ok. 3min. od 'puszczenia pary'.
Podawać z sosem pomidorowym.
Smacznego!
Poziom trudności: średni
Czas przygotowywania: 25min
Całkowity czas: 30min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz