środa, 15 lutego 2012

Gołąbki z kaszą gryczaną



Składniki:


  • biała kapusta
  • 250g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 100g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 2 marchewki
  • 200g pieczarek
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 liść laurowy
sos pomidorowy:
Przepis tu

Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać startą marchewkę i pieczarki- poddusić.

Wymieszać warzywa z kaszą i zmielonym mięsem - doprawić.

Kapustę sparzyć - zdjąć 8 dużych liści.

Na każdym liściu ułożyć 2 kopiate łyżki farszu - zawinąć:




Ułożyć ciasno w szybkowarze, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i liść laurowy.

Gotować ok. 3min. od 'puszczenia pary'.

Podawać z sosem pomidorowym.

Smacznego!
Poziom trudności: średni
Czas przygotowywania: 25min
Całkowity czas: 30min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz