wtorek, 21 lutego 2012

Pierogi leniwe



Składniki: (2-3 porcje)

  • 200g sera białego
  • 200g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 małe jajko


Połączyć wszystkie składniki - wyrobić ciasto.

Pozostawić pod przykryciem na ok. 30min.

Ciasto podzielić na części, z każdej uformować wałeczek - pokroić ukośnie (jak kopytka).

Gotować w osolonym wrzątku przez ok. 6min.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. u mnie też było zdjęcie z serduszkowym torem kluskowym ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz robiłam je osobiście - wcześniej podjadałam u rodzinki :)))
      Pierwszy, ale na pewno nie ostatni, bo są naprawdę pyszne i co najważniejsze można je jeść zarówno na słodko, jak i na słono :)

      Usuń
  3. Witam, ale fajny blog i super przepisy, bardzo sie przydadza. Pozdrawiam, Anna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Aniu!
      Bardzo dziękuję za miłe słowa :D i oczywiście zapraszam częściej :)
      Pozdrawiam!

      Usuń