Pyszne, rozpływające się w ustach babeczki z konfiturą z jeżyn
Składniki:
- 250g jogurtu greckiego
- 150g śmietanki 30%
- 80g mleka
- 90g cukru
- 5 żółtek
- słoiczek konfitur z jeżyn
- ciasto francuskie [przepis znajdziesz tu]
Włożyć po 1 prostokącie / krążku do foremek (12 dużych foremek do mufinek), do każdego dodać pełną łyżeczkę konfitur.
Wymieszać jogurt, śmietankę, mleko, cukier i żółtka.
Gotować ciągle mieszając przez 18min.
Nagrzać piekarnik do 200C.
Wlać masę do foremek, wypełniając po brzegi.
Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 20min. aż krem się zetnie, a babeczki zarumienią z wierzchu [grzanie dół] + 5 min. [grzanie: góra - dół]
Smacznego!
Smacznego!
Pysznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńŚwietnie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZ jeżynami... Poezja :)
OdpowiedzUsuń:P Zgadzam się!
Usuń