Składniki:
- 250g śmietanki 30%
- 250g mleka
- 100g cukru
- 50g mąki
- 5 żółtek
- 100g mieszanki suszonych owoców z kokosem
- ciasto francuskie [przepis znajdziesz tu]
Włożyć po 1 krążku do foremek (12 dużych foremek do mufinek), do każdego dodać kilka suszonych owoców.
Wymieszać mleko, śmietanę, cukier, mąkę i żółtka.
Dodać olejek rumowy i ugotować budyń ciągle mieszając [18min]
Nagrzać piekarnik do 200C.
Wlać budyń do foremek, nie wypełniając po brzegi.
Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 20min. aż krem się zetnie, a babeczki zarumienią z wierzchu [grzanie góra - dół] + 5 min. [grzanie: dół]
Smacznego!
Smacznego!
Zachwyciły mnie! Cudnie i pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń