czwartek, 2 października 2014

Kurczak duszony w kapuście włoskiej


Składniki:
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 1/2 główki kapusty
  • 500g polędwiczek z piersi kurcząt
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 1/2 łyżeki Vegety
  • 1,5 - 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięs z gorczycą i kolendrą Knorr
  • woda
  • 50-100g śmietanki 30%




Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do szybkowaru.

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka.

Polędwiczki zarumienić na patelni - dodać do kapusty wraz z przyprawami. Podlać niewielką ilością wody.

Dusić w szybkowarze przez 10 min. od puszczenia pary, następnie zaprawić śmietanką.
[jeśli nie macie szybkowaru, należy wydłużyć czas gotowania]

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz