Składniki:
- 1 cebula
- olej do smażenia
- 1/2 główki kapusty
- 500g polędwiczek z piersi kurcząt
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeki Vegety
- 1,5 - 2 łyżeczki pieprzu
- 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięs z gorczycą i kolendrą Knorr
- woda
- 50-100g śmietanki 30%
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do szybkowaru.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka.
Polędwiczki zarumienić na patelni - dodać do kapusty wraz z przyprawami. Podlać niewielką ilością wody.
Dusić w szybkowarze przez 10 min. od puszczenia pary, następnie zaprawić śmietanką.
[jeśli nie macie szybkowaru, należy wydłużyć czas gotowania]
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz