Pyszny sos pomidorowo - bazyliowy doskonale pasuje np. do głąbków
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka cukru
- oliwa do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- puszka pomidorów (krojonych, bez skóry)
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1 kostka bulionu warzywnego
- szczypta soli
- 5g mąki
- świeże listki bazylii
Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oliwie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pomidory, przyprawy i mąkę - dokładnie wymieszać.
Dodać cebulkę - gotować ok. 10 min.
Przed podaniem posypać świeżo posiekaną bazylią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz