środa, 13 sierpnia 2014

Zupa paprykowo - pomidorowa z grillowanych warzyw

Składniki:

  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 2 ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomidor
  • oliwa
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1,5 łyżeczki Vegety
  • szczypta chilli
  • 30g ryżu
  • woda
  • 1 kostka rosołowa
  • 70-100g śmietanki 30%
  • liście selera


Warzywa obrać i pokroić (marchewkę w grube słupki, pozostałe w kostkę), włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, posypać przyprawami i zarumienić na grillu (ok. 10 min).


Ryż zmielić, dodać warzywa, wodę oraz kostkę rosołową - gotować 25 min. w temperaturze 90C.

Zaprawić zupę śmietanką, posypać posiekanymi liśćmi selera.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz