- 1 papryka
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- 2 ziemniaki
- 1 ząbek czosnku
- 1 pomidor
- oliwa
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1,5 łyżeczki Vegety
- szczypta chilli
- 30g ryżu
- woda
- 1 kostka rosołowa
- 70-100g śmietanki 30%
- liście selera
Warzywa obrać i pokroić (marchewkę w grube słupki, pozostałe w kostkę), włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, posypać przyprawami i zarumienić na grillu (ok. 10 min).
Ryż zmielić, dodać warzywa, wodę oraz kostkę rosołową - gotować 25 min. w temperaturze 90C.
Zaprawić zupę śmietanką, posypać posiekanymi liśćmi selera.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz