Sznycle z indyka panierowane w kolorowym pieprzu + sos z nektarynkami i gorgonzolą - dla mnie pycha, choć nie należę do fanów serów pleśniowych :D
Składniki:
- 3 sznycle z indyka
- 2 łyżeczki kolorowego pieprzu
- 1 łyżeczka Vegety
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka cukru
- 2 nektarynki
- 100g gorgonzoli
- 100g śmietanki 30%
Sznycle rozbić, oprószyć lekko Vegetą i opanierować w roztłuczonym kolorowym pieprzu.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Wyjąć sznycle z patelni.
Cebulę pokroić w ósemki, dodać cukier i zarumienić na tłuszczu ze sznycli.
Dodać pokrojone w kostkę nektarynki, gorgonzolę i śmietankę - chwilę poddusić (do roztopienia sera). Następnie włożyć sznycle do sosu, chwilkę razem poddusić.
Podawać z kluseczkami z kaszy manny lub kopytkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz