poniedziałek, 15 września 2014

Sznycle z indyka z sosem z nektarynek i gorgonzoli

Sznycle z indyka panierowane w kolorowym pieprzu + sos z nektarynkami i gorgonzolą - dla mnie pycha, choć nie należę do fanów serów pleśniowych :D


Składniki:
  • 3 sznycle z indyka
  • 2 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 nektarynki
  • 100g gorgonzoli
  • 100g śmietanki 30%



Sznycle rozbić, oprószyć lekko Vegetą i opanierować w roztłuczonym kolorowym pieprzu.

Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Wyjąć sznycle z patelni.

Cebulę pokroić w ósemki, dodać cukier i zarumienić na tłuszczu ze sznycli.

Dodać pokrojone w kostkę nektarynki, gorgonzolę i śmietankę - chwilę poddusić (do roztopienia sera). Następnie włożyć sznycle do sosu, chwilkę razem poddusić.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz