To fantastyczne danie godne jest niedzielnego obiadu!
Aromatyczny smak pieprzu połączony ze słodyczą gruszek - dla mnie BOMBA!
Składniki:
- 2 cebule
- 3/4 łyżki miodu
- 3 duże gruszki
- 500g polędwiczek z kurczaka
- 1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 3/4 łyżeczki soli
- 100g śmietanki 30%
- 2 płaskie łyżeczki musztardy chrzanowej (można zastąpić musztardą kremską lub jerozolimską)
Cebulę pokroić w ósemki, zeszklić na rozgrzanym oleju z dodatkiem miodu - wyciągnąć z patelni.
Polędwiczki oprószyć sporą ilością kolorowego i czarnego pieprzu oraz solą - wetrzeć przyprawy w mięso, następnie usmażyć na złoto na tłuszczu po cebuli. Wyciągnąć z patelni.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne - pokroić na dość duże kawałki; chwilkę podsmażyć na tłuszczu po kurczaku.
Cebulę, polędwiczki i śmietankę wymieszaną z musztardą dodać do gruszek - zagotować.
Podawać z podsmażonymi kopytkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz