Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- oliwa
- 1/2 małego kalafiora
- 1 ziemniak
- woda
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka Vegety
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- puszka kukurydzy
- 100g śmietanki 30%
- świeży koperek
- ziarna słonecznika (uprażyć na suchej patelni)
Czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie (3 min.).
Dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojonego (obranego) ziemniaka, wodę i przyprawy - gotować 15 min. w temperaturze 90C.
Dodać odsączoną kukurydzę i gotować kolejne 10 min.
Zblendować, dodać śmietankę - zagotować.
Posypać świeżym, posiekanym koperkiem.
Podawać z uprażonymi ziarnami słonecznika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz