Składniki:
- 1,5 kg filetów z ryb morskich
- mąka
- olej
- 3 duże cebule
- 5-6 marchewek
- 2 pietruszki
- kawałek selera
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 3 łyżki octu
- sól
- pieprz
Ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką - usmażyć na oleju.
Cebulę posiekać w drobną kostkę - gotować 5min. w wodzie z octem, Odcedzić.
Warzywa zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić warzywa, listki, ziele- chwilę smażyć, następnie podlać wodą.
Dusić, aż warzywa będą miękkie.
Dodać koncentrat i cebulę- wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć cienką warstwę warzyw na półmisku, następnie ryby i przykryć pozostałą częścią warzyw.
Ostawić do lodówki do schłodzenia.
Podawać na zimno.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz