Składniki:
- 450g szpinaku mrożonego
- 1 cebula
- masło
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- feta
- 300g ciasta francuskiego
- 1 słoiczek pomidorowego pesto
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle.
Dodać szpinak i pieprz - smażyć o odparowania nadmiaru wody.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz fetę - wymieszać i chwilę razem dusić do połączenia składników.
Ciasto francuskie posmarować czerwonym pesto, wyłożyć masę szpinakową i zawinąć roladkę.
Włożyć na chwilę do zamrażarki (by lepiej się kroiło), następnie pokroić na paski o szerokości ok. 1cm.
Upiec w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 20 - 25min. (do nabrania rumianego koloru)
Podawać na ciepło.
[na zimno są równie dobre]
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz