Składniki:
- 1 cebula
- 1/4 główki włoskiej kapusty
- 1/2 kostki bulionu drobiowego
- 1.5 łyżeczki pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1/4 świeżego ananasa
- 250g piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka Vegety
- 100g śmietanki 30%
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić.
Dodać poszatkowaną kapustę do cebulki, chwilę razem podsmażyć, następnie dodać kostkę, pieprz i gałkę - podlać odrobiną wody i poddusić przez ok. 10-15 min.
[kapusta powinna zmięknąć]
Kurczaka pokroić w wąskie paseczki, oprószyć Vegetą i pieprzem - usmażyć na złoto. Następnie przełożyć do kapusty, dodać ananasa i śmietankę - gotować ok. 5 min.
Podawać np. z kaszą jaglaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz