sobota, 3 stycznia 2015

Jeżynowe rogaliki francuskie

Na podwieczorek serwujemy jeżynowe rogaliki z ciasta francuskiego

Składniki:
  • 300g ciasta francuskiego [przepis znajdziesz tu]
  • 1 słoiczek konfitur z jeżyn [przepis znajdziesz tu]


Ciasto rozwałkować na duży okrąg i przeciąć na 8 części (trójkątów), na każdym położyć 1 - 1,5 łyżeczki konfitury, zawinąć rogalik.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200C do zarumienienia - przez ok. 22 - 25 min.

Smacznego!


6 komentarzy:

  1. Super pysznie wyglądają, takie równiutkie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, pycha!
    A na świeże jeżyny jeszcze tyyyle czasu trzeba będzie czekać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale zawsze można wykorzystać te zamknięte latem w słoiczku :)

      Usuń