Na podwieczorek serwujemy jeżynowe rogaliki z ciasta francuskiego
Składniki:
- 300g ciasta francuskiego [przepis znajdziesz tu]
- 1 słoiczek konfitur z jeżyn [przepis znajdziesz tu]
Ciasto rozwałkować na duży okrąg i przeciąć na 8 części (trójkątów), na każdym położyć 1 - 1,5 łyżeczki konfitury, zawinąć rogalik.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200C do zarumienienia - przez ok. 22 - 25 min.
Smacznego!
Super pysznie wyglądają, takie równiutkie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Praktyka czyni mistrza :P
Usuńjeżynowe? uwielbiam jeżyny!
OdpowiedzUsuńJeżyny pachnące ogrodem :)
UsuńMmm, pycha!
OdpowiedzUsuńA na świeże jeżyny jeszcze tyyyle czasu trzeba będzie czekać...
Ale zawsze można wykorzystać te zamknięte latem w słoiczku :)
Usuń