Składniki:
- 1 kurczak
- 3 łyżeczki Naturalnej Marynaty do kurczaka
- 30g oliwy
- pieprz
- czosnek suszony
- 500g piwa
Oliwę wymieszać z marynatą - natrzeć kurczaka. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem - odstawić na co najmniej 1godz.
Nadziać kurczaka na butelkę w połowie wypełnioną piwem, wstawić do brytfanki:
Nagrzać piekarnik do 180C - piec ok. 1h 20min (z termoobiegiem) co 20min. podlewając pozostałym piwem:
Przed ściągnięciem z butelki chwilę odczekać.
Smacznego!
A upiekę takiego - wygląda super, pewnie tak też smakuje:)
OdpowiedzUsuńŁatwy i pyszny :)
Usuńale nadziany :D
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś, całkiem niezły wychodzi.
OdpowiedzUsuńU nas na stole na pewno jeszcze zagości :)
UsuńGenialny pomysł!
OdpowiedzUsuń:-) Nie sądziłam, że będzie taka różnica, jeśli się go upiecze w ten sposób :)
Usuń