poniedziałek, 26 marca 2012

Gołąbki z szynką

Składniki: (na 10 gołąbków)
  • 120g ryżu
  • 300g mięsa z szynki wieprzowej
  • 80g cebuli
  • oliwa
  • marchew
  • 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • pieprz
  • kapusta - 10 sparzonych liści + 2 do wyłożenia garnka)

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Szynkę zmielić - doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Marchewkę zetrzeć.

Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie.

Wymieszać wszystkie składniki - zawinąć w liście, ułożyć ściśle w garnku ciśnieniowym.

Gotować 1 min. od puszczenia pary.

Podawać z sosem pomidorowym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz