poniedziałek, 12 marca 2012

Kalarepkowe kotleciki





Składniki:


  • 2 kalarepy
  • 4 plasterki sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
Obraną kalarepę pokroić na plastry o grubości ok. 1cm.

Ugotować w osolonym wrzątku (ok. 8-9min).

Oprószyć pieprzem.

Na plastrze kalarepy położyć plasterek sera, przykryć drugim plastrem kalarepy - opanierować.

Usmażyć na złoty kolor.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Kalarepy w takiej odsłonie nie jadłam - przymierzam się do tego przepisu bo kusi. No dobra jutro idę po kalarepkę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No!
      Ta kalarepa jest grzechu warta - zwłaszcza, gdy panierka ładnie przyrumieniona :-)

      Usuń