Młoda kapusta w różnych odmianach to jest to, co moje Tygryski lubią najbardziej ;-)
Dziś z kiełbasą - na ostro
Składniki:
- średnia główka kapusty
- 1 pomidor
- 1 duża cebula
- 150g kiełbasy
- 1 kostka bulionowa
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 2 łyżki śmietany
- płatki suszonej papryki chilli do posypania
Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie na rumiano.
Kiełbasę pokroić - podsmażyć.
Kapustę poszatkować, dodać pokrojonego w cienkie plasterki pomidora, cebulę, kiełbasę i przyprawy (oprócz śmietany i suszonej papryki)
Zalać niewielką ilością wody - ugotować w szybkowarze [10min. od puszczenia pary]
Zaprawić śmietaną, zagotować (ewentualnie doprawić do smaku)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz