poniedziałek, 30 lipca 2012

Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta w różnych odmianach to jest to, co moje Tygryski lubią najbardziej ;-)

Dziś z kiełbasą - na ostro

Składniki:
  • średnia główka kapusty
  • 1 pomidor
  • 1 duża cebula
  • 150g kiełbasy
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżki śmietany
  • płatki suszonej papryki chilli do posypania


Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie na rumiano.

Kiełbasę pokroić - podsmażyć.

Kapustę poszatkować, dodać pokrojonego w cienkie plasterki pomidora, cebulę, kiełbasę i przyprawy (oprócz śmietany i suszonej papryki)

Zalać niewielką ilością wody - ugotować w szybkowarze [10min. od puszczenia pary]

Zaprawić śmietaną, zagotować (ewentualnie doprawić do smaku)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz