środa, 4 lipca 2012

Tarta z kalaperką

Letnia tarta z warzywkami i chudym mięsem z szynki :) 
Połowa z serem żółtym dla łasuchów; druga - dietetyczna ;-)


Składniki:
Ciasto: (można zrobić z 3/4 ilości składników)

  • 250g mąki
  • 125g margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
Tarta:
  • 200g pieczarek
  • 80g cebuli
  • 250g mięsa z szynki
  • 1 duża kalarepa (ok. 400g)
  • 200g gęstego jogurtu naturalnego
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • ser żółty do posypania
cdn

1 komentarz:

  1. Bradzo lubię kalarepkę, ale w sumie jem ją tylko na surowo, ciekawa propozycja.

    OdpowiedzUsuń