poniedziałek, 16 lipca 2012

Ostrrrry wołciu, czyli...

czyli pikantny sos wołowy z ostrymi papryczkami :)


Składniki:
  • 400g chudej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 żółta papryczka peperoni
  • 1/2 czerwonej papryczki peperoni
  • 1 goździk
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz
  • 1 bulionetka wołowa
  • woda
  • 1 łyżka mąki
  • 40g śmietanki


Mięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać.

Z papryczek usunąć nasiona, pokroić.

Zalać mięso wodą, dodać pozostałe składniki (oprócz mąki i śmietanki) - ugotować w szybkowarze (20min od puszczenia pary)

Mąkę rozrobić w odrobinie wody, dodać śmietankę - zaprawić sos.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz