czyli pikantny sos wołowy z ostrymi papryczkami :)
- 400g chudej wołowiny
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 żółta papryczka peperoni
- 1/2 czerwonej papryczki peperoni
- 1 goździk
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz
- 1 bulionetka wołowa
- woda
- 1 łyżka mąki
- 40g śmietanki
Mięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać.
Z papryczek usunąć nasiona, pokroić.
Zalać mięso wodą, dodać pozostałe składniki (oprócz mąki i śmietanki) - ugotować w szybkowarze (20min od puszczenia pary)
Mąkę rozrobić w odrobinie wody, dodać śmietankę - zaprawić sos.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz