Składniki:
- 1kg filetowanych podudzi z kurczaka
- 2, 3 marchewki
- 2 cebule
- kostka rosołowa
- 1 ząbek czosnku
- 10g oliwy
- 200g jogurtu naturalnego
- 250g mrożonego szpinaku
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 łyżeczka pieprzu
Kurczaka zalać wodą, dodać marchewkę, 1 cebulę i kostkę rosołową - ugotować w szybkowarze (12min. od puszczenia pary). Odlać 300g rosołu, odcedzić kurczaka.
Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.
Dodać rosół, szpinak i przyprawy - zagotować (5min.). Zmiksować.
Mąkę rozrobić w jogurcie, zaprawić sos i zagotować. Dodać kurczaka, chwilę poddusić.
Smacznego!
Jak ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuń