Świeżutkie, chrupiące i idealne do niedzielnej kawusi :)
Składniki:
- 300g ciasta francuskiego - przepis znajdziecie tu
- mały słoiczek konfitury borówkowej
300g ciasta francuskiego rozwałkować i pociąć na kwadraty o boku ok. 5-6cm.
Na każdym ułożyć pełną łyżeczkę konfitur - skleić boki tworząc kopertę.
Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15min.
Smacznego!
Chociaz nie jestem wielka fanka ciasta francuskiego, mam wrazenie, ze Twoje ciasteczka moglyby przekonac mnie, ze jest inaczej! ;)
OdpowiedzUsuńKasieńko, mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane Cię przekonać :) A jadła ciasto francuskie domowej roboty? :)
UsuńDziękuję :)))
OdpowiedzUsuńuwielbiam słodkości z ciasta francuskiego!
OdpowiedzUsuńJa również! Szkoda, że robienie ciasta francuskiego jest tak czasochłonne :/
Usuń