niedziela, 24 listopada 2013

Francuskie koperty z konfiturą borówkową

Świeżutkie, chrupiące i idealne do niedzielnej kawusi :)

Składniki:

  • 300g ciasta francuskiego - przepis znajdziecie tu
  • mały słoiczek konfitury borówkowej



300g ciasta francuskiego rozwałkować i pociąć na kwadraty o boku ok. 5-6cm.

Na każdym ułożyć pełną łyżeczkę konfitur - skleić boki tworząc kopertę.

Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15min.

Smacznego!


5 komentarzy:

  1. Chociaz nie jestem wielka fanka ciasta francuskiego, mam wrazenie, ze Twoje ciasteczka moglyby przekonac mnie, ze jest inaczej! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasieńko, mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane Cię przekonać :) A jadła ciasto francuskie domowej roboty? :)

      Usuń
  2. uwielbiam słodkości z ciasta francuskiego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również! Szkoda, że robienie ciasta francuskiego jest tak czasochłonne :/

      Usuń