Lubicie kalafior? Jeśli tak, jestem pewna, że puree również przypadnie Wam do gustu :-)
Składniki: [dla 3 osób]
pstrąg:
- 3 pstrągi
- sól czosnkowa
- pieprz
- 6 gałązek koperku
- mąka
- olej do smażenia
puree:
- kalafior
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 50g mleka
- 100g śmietanki 30%
Pstrąga oprószyć solą czosnkową, pieprzem i mąką, do każdego do środka włożyć po dwie posiekane gałązki koperku . Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Kalafiora ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i zmielić na gładką masę dodając czosnek, sól i pieprz.
Smacznego!
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń