Chrupiące kapuśniaczki są doskonałym dodatkiem np. do barszczyku.
Świetnie smakują też same, również na zimno.
- 4 bułeczki [przepis tu - uformować mniejsze bułeczki, nie robić nacięcia]
- 1 cebula
- 250g pieczarek
- 300g kapusty kiszonej
- masło
- 1 jajko
- bułka tarta
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę - zeszklić na maśle, dodać drobno pokrojone pieczarki - zarumienić.
Kapustę obgotować (10-15 min), drobno posiekać -dodać do cebuli i pieczarek, zasmażyć.
[jeśli będzie zbyt suche, dodać masło]
Wydrążyć miąższ z bułeczek, nałożyć farsz kapuściany .
Bułeczki opanierować w jajku i bułce tartej - usmażyć na złoto z obu stron.
Smacznego!
Super przepis! Zapisuję sobie.
OdpowiedzUsuńDziękuję! Dla mnie bomba - nawet same, na zimno super smakowały :)
Usuń