Składniki:
- mała cebulka
- ząbek czosnku
- 20g oliwy
- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- 300g brokuła
- 1 kostka rosołowa
- 1,5 łyżeczki Vegety
- 1 łyżeczka pieprzu
- 100g słodkiej śmietanki (np. 30%)
- woda
- 50g płatków migdałów
- ser feta
- ser pleśniowy lazur
Warzywa obrać i pokroić na kawałki.
Cebulę i czosnek poddusić na oliwie. Dodać marchewkę, ziemniaka, 200g brokuła, kostkę i przyprawy. Zalać wodą - gotować ok. 25 min. w temperaturze 90C.
Cebulę i czosnek poddusić na oliwie. Dodać marchewkę, ziemniaka, 200g brokuła, kostkę i przyprawy. Zalać wodą - gotować ok. 25 min. w temperaturze 90C.
Po ugotowaniu zblendować i zaprawić śmietanką - chwilę pogotować.
Migdały uprażyć na suchej patelni, pozostałego brokuła zblanszować w osolonym wrzątku, fetę i lazura pokroić w kosteczkę. Wrzucić dodatki do gorącej zupy.
Smaczego!
Smaczego!
świetnie wygląda chętnie bym ją zjadła:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Niestety ani kapka nie została :P
Usuń