Smaczna zapiekanka z zasmażanej kapusty kiszonej i kapusty pekińskiej
Składniki:
- 400g kapusty pekińskiej
- 400g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- masło
- 1 łyżeczka cukru
- 180g fety
- 150g sera żółtego
- 200g pomidorów z puszki
- pieprz
Kapustę pekińską pokroić w paseczki i zblanszować przez 5 min. we wrzątku. Odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Fetę pokroić w kosteczkę, posypać kapustę pekińską. Oprószyć pieprzyem.
Cebulkę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle z dodatkiem cukru.
Kapustę kiszoną przepłukać i obgotować (ok. 10 min.). Odcedzić i dodać do cebulki - zasmażyć.
(gdyby była za sucha, dodać masła)
Następnie przełożyć zasmażoną kapustę do naczynia żaroodpornego, polać pomidorami z puszki,oprószyć pieprzem i posypać startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 45 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz