Składniki:
- 400g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- 150g pieczarek
- ciasto francuskie
- pieprz
- vegeta
- opcjonalnie: żółty ser
W naczyniach żaroodpornych ułożyć płatek ciasta francuskiego (powinien wypełnić dno i boki).
Cebulkę, pieczarki i wątróbkę pokroić.
Poddusić cebulkę i pieczarki, dodać wątróbkę i krótką (!) chwilkę poddusić - doprawić.
[farsz nie powinien być suchy]
Przełożyć farsz do wcześniej przygotowanych foremek z ciastem (można posypać startym żółtym serem), przykryć drugim płatem ciasta francuskiego i skleić.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 min., następnie odwrócić i upiec z drugiej strony (10 min).
Smacznego!
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń