Nie macie pomysłu na ekspresowy obiad? Polecam parówki zapiekane w cieście francuskim :)
Składniki: (na 2 zapiekanki)
- 200g ciasta francuskiego
- 6 cienkich parówek
- 2 cebule
- 1 łyżeczka cukru
- 3 plasterki żółtego sera
- 60g śmietanki 30%
Cebulkę pokroić w cienkie piórka, usmażyć na złoto z dodatkiem cukru.
Foremki żaroodporne wyłożyć pergaminem.
Ciasto rozwałkować, włożyć do foremek (powinno przykryć dno i boki)
W Każdej foremce ułożyć po 3 parówki, usmażoną cebulkę i żółty ser. Polać odrobiną śmietanki i przykryć płatkiem ciasta francuskiego.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25min (do uzyskania złotego koloru na wierzchu), następnie wyciągnąć z foremek (pergamin ułatwi zadanie), przełożyć spodem do góry i zarumienić dół - ok. 10-15 min.
Smacznego!
świetne:) bardzo lubię taki na kolację:)
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńSuper danie, musi być smakowite :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie
Było smaczne :)
UsuńZ chęcią wdepnę z rewizytą :)