Składniki:
- makaron – u mnie połamane spaghetti
- 500g polędwiczek z kurczaka
- 1 łyżeczka Vegetty
- 1,5-2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżeczka pieprzu
- oliwa
- 250g szpinaku mrożonego
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- 5g oliwy
- 125g mozzarelli
- 200g śmietanki 30%
- Vegetta, pieprz do smaku
Makaron ugotować w osolonej wodzie al
dente.
Polędwiczki wymieszać z Vegettą,
papryką, pieprzem i oliwą – usmażyć na złoto na patelni.
Cebulę i czosnek posiekać –
poddusić na oliwie. Dodać szpinak, rozdrobnioną mozzarellę –
gotować na wolnym ogniu ok. 10min. Dodać przyprawy i śmietankę -
gotować na wolnym ogniu ok. 5min. Zmiksować.
Do naczyń żaroodpornych włożyć
makaron (na wysokość ok. 1-1,5cm. Na makaronie ułożyć
polędwiczki:
Zalać sosem szpinakowym.
Zalać sosem szpinakowym.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180C
przez ok. 25min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz