czwartek, 2 lutego 2012

Krokiety z barszczykiem

Krokieciki z barszczykiem ze smażonych buraków








Składniki:


farsz:
  • 500g kapusty kiszonej
  • 100g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 140g masła
naleśniki:


    Kapustę opłukać, następnie ugotować z grzybami. Zmielić.

    Cebulę poddusić na maśle, połączyć z kapustą z grzybami. Zasmażać ok. 10min.(w razie potrzeby podlewając wodą).


    Ułożyć ok. 2 łyżki farszu na naleśnik, zawinąć.


    Opanierować  w jajku i bułce tartej - podsmażyć z obu stron.


    Podawać np. z barszczem czerwonym.


    Smacznego!


    Poziom trudności: średni
    Czas przygotowania: 45min.
    Całkowity czas:1h

    8 komentarzy:

    1. Piękne, bardzo apetyczne! Ja też miałam (podobne) przedwczoraj... ;) Pozdrawiam! ;)

      OdpowiedzUsuń
    2. Właśnie o takie krokiety prosi mnie od kilku dni mój mężczyzna i chyba nie pozostało mi nic innego tylko ulec tym prośbom! :)

      OdpowiedzUsuń
    3. Kusząco wyglądają! Pycha:)

      OdpowiedzUsuń
    4. do krokietów barszczyk to podstawa:D

      OdpowiedzUsuń