wtorek, 21 lutego 2012

Drobiowe ślimaczki

Pyszne, soczyste, a co najważniejsze szybkie i nieskomplikowane drobiowe ślimaczki to propozycja metamorfozy tradycyjnych filetów z kurczaka :)





Składniki:


  • 300g piersi z kurczaka
  • 1/2 marchewki
  • 100g mozzarelli
  • pieprz kolorowy
  • przyprawa do mięsa
  • oliwa

Piersi pokroić na paski o szerokości ok. 5cm i grubości 1cm. Oprószyć pieprzem kolorowym i przyprawą do mięs.

Marchewkę obrać i pokroić na cieniutkie plasterki (obieraczką do warzyw).

Mozzarellę pokroić w plasterki.

Ułożyć marchewkę i mozzarellę na paskach z kurczaka - zawinąć ślimaczki i spiąć wykałaczką.

Zarumienić na rozgrzanej oliwie, następnie zapiec w piekarniku w temp. 200C (ok.15-20min) na złoty kolor.


Moje ślimaczki są dziś serwowane z pierogami leniwymi z bułką tartą zarumienioną na maśle.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz