piątek, 3 lutego 2012

Fish & chips

Czas na rybę z frytkami i sałatką z buraczków.


Wspaniała, świeża flądra w czosnku i pietruszce - pyycha!




Składniki:
  • świeże flądry
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki (1 łyżka)
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 3/4 łyżeczki pieprzu
  • mąka
  • olej do smażenia

Rybę wyczyścić, naciąć z obu stron.

Z oliwy, czosnku, pieprzu, pietruszki i przyprawy uniwersalnej zrobić pastę - natrzeć ryby.




Oprószyć mąką z obu stron.

Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Podawać z frytkami i surówką np. z czerwonych buraków.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Hmm apetyczna;) ale z buraczkami ryby jeszcze nie jadłam.

    Jeśli można: Zapraszam do wzięcia udziału w badaniach magisterskich. Roześlecie do znajomych? 18-30 rok życia + zamieszkiwanie z rodzicami. Please! Dzięki!!! http://www.facebook.com/events/358503757495487/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przeważnie jem z kapustą kiszoną, ale że buraczki zostały z wczorajszego obiadu, więc nie chciałam, by się zmarnowały - świetnie pasują :)

      Niestety nie łapię się na te ostre kryteria w badaniu, ale może ktoś ze znajomych :)

      Usuń
  2. Fajna marynata-uwielbiamy taką rybkę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Myślę, że połowa sukcesu takiej rybki, to świeża sztuka :))

      Usuń