Dyniową lubię w każdej postaci, dziś z jabłuszkiem :)
Składniki:
- 40g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20g oliwy
- 1 marchewka
- 550g miąższu z dyni
- 100g ziemniaków
- 1 kostka rosołowa
- 1,5 łyżeczki Vegety
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka magi
- woda
- 1/2 dużego jabłka
- 100g śmietanki
Cebulę i czosnek posiekać - poddusić 3 min. na oliwie.
Dodać pokrojone warzywa, przyprawy oraz wodę - gotować 20 min. w temperaturze 90C.
Dodać jabłko (bez ogryzka), zblendować i zaprawić śmietanką.
(ewentualnie doprawić solą do smaku)
Smacznego!
Musiała smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuńTeż przepadam za zupami dyniowymi :)
Uwielbiam! :)
Usuń