Składniki:
- 1 duża cebula
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 marchewka
- 200g dyni
- 250g swojskiego boczku
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 łyżeczka Vegety
Sos beszamelowy:
- 25g masła
- 25g mąki
- 250g mleka
- [szczypta soli, jeśli boczek nie jest słony]
- ciasto francuskie
Cebulę pokroić w cieniutkie półtalarki, zeszklić na maśle klarowanym dodając łyżeczkę cukru.
Następnie chwilę poddusić marchewkę i dynię pokrojone w piórka.
Boczek pokroić w kosteczkę, wymieszać z cebulą, marchewką, dynią, odcedzoną fasolką i Vegetą.
Sos beszamelowy:
Z podanych składników przygotować sos - sposób przygotowania znajdziesz tu.
Wymieszać sos z mieszanką warzywno - boczkową, ułożyć w naczyniach żaroodpornych, przykryć ciastem francuskim i zapiec w piekarniku przez 40 min.
Smacznego!
Świetnie wygląda! ;))
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńświetne chętnie wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMusiało być pyszne; )
OdpowiedzUsuńSmaczne :)
Usuń