środa, 10 kwietnia 2013

Przekładaniec naleśnikowy


Składniki:
  • 2 naleśniki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • oliwa
  • 200g gotowanej golonki (bez tłuszczu)
  • 1/2 puszki pomidorów
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Vegeta
  • 60g sera żółtego + plasterek do posypania
  • 1-2 łyżki śmietanki (30% lub mleko zagęszczone do kawy)




Cebulę pokroić w półtalarki, marchewkę w cienkie talarki – zeszklić na oliwie.

Dodać pokrojonego w kostkę pomidora, pomidory z puszki , mięso i przyprawy– chwilę poddusić, dodać śmietankę.

Dodać ser żółty – wymieszaać.

W nasmarowanej okrągłej formie ułożyć 1 naleśnik, wyłożyć 1/2 farszu, przykryć drugim naleśnikiem, wyłożyć resztę farszu i posypać serem.

Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200C – 15-20 min.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz