Składniki:
- 2 naleśniki
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- oliwa
- 200g gotowanej golonki (bez tłuszczu)
- 1/2 puszki pomidorów
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1 łyżeczka pieprzu
- Vegeta
- 60g sera żółtego + plasterek do posypania
- 1-2 łyżki śmietanki (30% lub mleko zagęszczone do kawy)
Cebulę
pokroić w półtalarki, marchewkę w cienkie talarki – zeszklić
na oliwie.
Dodać
pokrojonego w kostkę pomidora, pomidory z puszki , mięso i
przyprawy– chwilę poddusić, dodać śmietankę.
Dodać
ser żółty – wymieszaać.
W
nasmarowanej okrągłej formie ułożyć 1 naleśnik, wyłożyć 1/2
farszu, przykryć drugim naleśnikiem, wyłożyć resztę farszu i
posypać serem.
Zapiec
w piekarniku rozgrzanym do 200C – 15-20 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz