czwartek, 11 października 2012

Krem fasolkowo - cukiniowy

Zupa-krem godna polecenia - fajne połączenie smaków...

Składniki:
  • 45g cebuli
  • 10g oliwy
  • 100g marchewki
  • 150g cukinii
  • 100g żółtej fasolki szparagowej
  • 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 bulion wołowy
  • 1,5  łyżeczki pieprzu
  • 1 suszona papryczka chilli
  • 125g mozzarelli
  • 800g wody
  • 100g śmietany

Cebulę posiekać i poddusić na oliwie.

Dodać pozostałe warzywa, przyprawy i wodę - gotować w 90C przez 20min.

Dodać mozzarellę i śmietanę - zmiksować.

Gotować 5 min.

Podawać z grzankami.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz