Aromatyczny, zdrowy i pyszny - idealny do gołąbków
Składniki:
- 550g pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 35g cebuli
- 1/2 kostki rosołowej
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
- kilka świeżych listków bazylii
- 75g jogurtu lub śmietany
Cebulkę i czosnek posiekać, dodać drobno pokrojone pomidory oraz pozostałe składniki (oprócz jogurtu/śmietany i świeżej bazylii). Gotować 18min. (ja gotuję w temp. 90C, by warzywa zachowały jak najwięcej smaku)
Zmiksować, dodać śmietanę i posiekaną świeżą bazylię - zagotować.
(jeśli sos wyjdzie zbyt rzadki, można zaprawić łyżką mąki)
Smacznego!
Zmiksować, dodać śmietanę i posiekaną świeżą bazylię - zagotować.
(jeśli sos wyjdzie zbyt rzadki, można zaprawić łyżką mąki)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz