- 9 liści kapusty białej
- 500g piersi z kurczaka
- 200g pieczarek
- 150g cebuli
- 80g marchewki
- 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- 3/4 łyżeczki soli
(+ 2x ziele angielskie, liść laurowy i kostka rosołowa do gotowania gołąbków)
sos pomidorowy:
Przepis tu
Pierś z kurczaka zmielić, wymieszać z przyprawami.
Cebulkę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć - dodać do mięsa.
Pieczarki podsmażyć na oliwie przez ok. 5min. - dodać do mięsa.
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu.
Przygotować liście kapusty, zawinąć w każdy ok. 2 łyżki farszu.
Szybkowar wyłożyć liśćmi kapusty, ułożyć w nim gołąbki, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy - zagotować i pozostawić do czasu, aż zejdzie ciśnienie.
[jeśli nie mamy szybkowaru, należy wydłużyć czas gotowania - aż kapusta będzie miękka]
Podawać z sosem pomidorowym.
Smacznego!
o fajne:)
OdpowiedzUsuńyyyyyyyy jesteś na diecie? ;)
OdpowiedzUsuńJa nie :)))))))))))) ale są tacy w moim domu, którzy zważają na to co jedzą :D
Usuń